A BIG ACHIEVEMENT FOR A SMALL CLUB

Johor Darul Ta’zim FC (JDT) have writen another page in history by becoming the first Malaysian club to participate in the AFC Champions League in 2019. The elite Asian club competition will include teams from 12 countries with the highest MA ranking.

There will be six teams from West Asia and six teams from East Asia participating in the competition. For East Asia, JDT will compete with clubs from South Korea, Japan, China, Australia and Thailand. It is a big achievement for a small club formed in 2013. Luaskan Kuasamu Johor.

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll

PENCAPAIAN YANG BAIK UNTUK SEBUAH KELAB KERDIL

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) mencipta satu lagi sejarah baharu selaku kelab tanah air pertama menyertai pertandingan Liga Juara-Juara AFC pada 2019. Kejohanan kelab elit Asia ini akan disertai 12 negara yang mempunyai ranking MA tertinggi.

Sebanyak enam pasukan dari Asia Barat dan enam pasukan dari Asia Timur akan turut serta dalam pertandingan ini. Untuk Asia Timur, JDT bakal bersaing dengan kelab dari Korea Selatan, Jepun, China, Australia dan Thailand. Ini adalah satu pencapaian yang baik untuk sebuah kelab kerdil yang baru ditubuhkan sejak 2013. Luaskan Kuasamu Johor.