“I hope the team will be ready mentally and physically. “-Farizal

The match against Perak tonight will not be an easy match because we are aware it is an important match for us to maintain a winning momentum. Although we have been crowned champions, the momentum and consistency as the champions must be maintained. 

We also know Perak are a great team because they have a strong fighting spirit especially when playing at home and in front of their fans. I hope the team will be ready mentally and physically. 

Besides that I hope that we can maintain our discipline throughout the game especially in defence and offence. We cannot slack off and make silly mistakes until giving opportunities to the opponents to score goals. 

Farizal Marlias, Johor Darul Ta’zim FC Goalkeeper

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll

Perlawanan bertemu pasukan Perak pada malam ini bukanlah satu perlawanan yang mudah kerana kami sedia maklum bahawa ia adalah perlawanan yang penting bagi kami untuk mengekalkan momentum kemenangan. Walaupun telah ditabalkan sebagai juara, namun momentum dan konsistensi sebagai juara perlu dikekalkan. 

Kami juga tahu pasukan Perak merupakan pasukan yang hebat kerana mereka mempunyai semangat juang yang tinggi lebih-lebih lagi apabila bermain di halaman sendiri dan dihadapan penyokong mereka. Saya mengharapkan rakan sepasukan akan bersedia dari segi mental dan juga fikizal. 

Selain itu saya juga mengharapkan agar kami dapat mengekalkan disiplin sepanjang perlawanan terutama dari segi pertahanan dan menyerang. Kami tidak boleh leka dan tidak boleh melakukan kesilapan yang mudah sehingga mampu memberi peluang kepada pasukan lawan untuk menjaringkan gol. 

Farizal Marlis, Penjaga Gol Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim

[related_post themes="flat" id="120583"]