STOP USING JDT’S NAME FOR PUBLICITY AND DRIVE UP THEIR VALUES IN NEGOTIATIONS WITH OTHER CLUBS

Brendan Gan recently made a statement that he would be returning to Kelantan despite receiving an offer from JDT, which is not true at all.

Although we understand that players want to come to JDT and any interest from us might drive up their values in negotiations with other clubs, but Brendan is not in our plans. It is because we already have players like Safiq Rahim, Harris Harun, Afiq Fazail, Nazmi Faiz and a midfielder from Spain as well as Amirulhadi, Shakir Shaari and Gary Steven Robbat. So, there’s no place for him at JDT. So I would advise him to stop using JDT’s name for publicity.

In 2014 Bojan Hodak did ask HRH Crown Prince of Johor about Brendan Gan, but His Royal Highness didn’t agree to it and to this day he really is not in our plans. Three years have passed since then and I can confirm that JDT have made no contact with Brendan.

Alistair Edwards, Johor Darul Ta’zim FC Sports Director

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth

JANGAN GUNAKAN NAMA JDT UNTUK PUBLISITI DAN MENAIKKAN NILAI DALAM RUNDINGAN BERSAMA KELAB-KELAB LAIN

Brendan Gan baru-baru ini membuat kenyataan bahawa beliau akan kembali ke pasukan Kelantan walaupun dia telah menerima tawaran daripada JDT dan ia sama sekali tidak betul.

Walaupun kami faham ramai pemain mahu datang ke JDT dan kelebihan apabila mereka melibatkan kami adalah dapat menaikkan lagi nilai mereka dalam rundingan bersama kelab-kelab lain namun Brendan tidak termasuk dalam perancangan kami. Ini disebabkan kami sudah memiliki pemain seperti Safiq Rahim, Hariss Harun, Afiq Fazail, Nazmi Faiz dan pemain dari Sepanyol di bahagian tengah termasuklah Amirulhadi, Shakir Shaari dan Gary Steven Robbat. Jadi, beliau memang tiada tempat di dalam pasukan JDT. Jadi saya nasihatkan berhenti daripada guna nama JDT untuk mencari publisiti.

Pada tahun 2014 Bojan Hodak pernah bertanyakan mengenai Brendan kepada DYAM Tunku Mahkota Johor tetapi baginda tidak bersetuju dan sehingga hari ini beliau memang tiada dalam perancangan kami. Tiga tahun telah berlalu dan saya boleh mengesahkan bahawa kenyataan yang mengatakan JDT berminat untuk mengambil Brendan Gan adalah tidah benar sama sekali.

Alistair Edwards, Pengarah Sukan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim

[related_post themes="flat" id="98510"]